EL: Vi er sendt uden for døren

Jesper Kiel - ude af forhandlingerne.

Det røde flertal er nu definitivt væk – når det gælder næste års budget for kommunen, hvor servicen skal beskæres med omkring 55 millioner kroner. Det har længe været undervejs, fordi Enhedslisten (det røde flertals 15. og afgørende mandat mod de 14 borgerlige mandater) ikke vil være med til så store besparelser. Ikke desto mindre var Enhedslisten ligesom Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti inviteret til forhandlinger torsdag om budgettet. Men nu er det slut, meddeler Enhedslisten: “Vi er sendt uden for døren”.

I dag forhandler de samarbejdende røde partier og lister i byrådet med Venstre og Konservative om et budget for næste år. Dansk Folkeparti er også – mere eller mindre – afskrevet. De røde partier forhandler samlet – hvor det plejer at være borgmesterpartiet alene, der inviterer de andre partier. Det betyder, at S, SF, Liste T og løsgængeren Masoum Moradi sidder for bordenden – og på skift forhandler med Venstre og de Konservative. Og helt for bordenden sidder socialdemokraten Flemming Madsen – ikke borgmester Curt Sørensen. Budgetbissen Flemming Madsen, som i dag end ikke er medlem af Økonomiudvalget, har – før han blev vippet som den socialdemokratiske gruppes førstemand i sidste periode og afløst af Curt Sørensen – været i spidsen for mange budgetforhandlinger.

Flemming Madsen siger, at han forventer forhandlingerne om næste års budget kan afsluttes senest i morgen, søndag.

Enhedslisten beklager, at “det røde flertal ikke kan bruges til noget rødt”. I en pressemeddelelse siger Enhedslisten:

“Enhedslisten er ærgerlige, men ikke overraskede over at være sendt uden for døren ved budgetforhandlingerne i Svendborg. Enhedslisten vil ikke acceptere nedskæringer af vellfærden med 50-60 millioner kroner og er derfor sendt uden for døren af Socialdemokraterne, SF og Liste T.

Det har længe stået klart, at vi reelt var ude af forhandlingerne, og vi er heller ikke indkaldt til flere møder her i weekenden. Det er ikke den store overraskelse, eftersom man allerede bød de borgerlige op til dans, da Socialdemokraterne, SF og Liste T for flere måneder siden godkendte, at der skulle kigges på udliciteringer. Det er brandærgerligt, at det røde flertal ikke kan bruges til noget rødt, men det er klart, at vi ikke deltager i den største nedskæring af velfærden i kommunens historie, forklarer Enhedslistens medlem af byrådet, Jesper Kiel”.

Se mere om budgetforhandlingerne i løbet af weekenden.