Svendborg Festdage er i gang. Med bl.a. masser af koncerter. Søndag aften bød på Marie Carmen Koppel i Vor Frue Kirke. Jens Meincke og Knud Mortensen var med til koncerten.

God oplevelse med Marie Carmen Koppel

Af Jens Meincke (tekst) og Knud Mortensen (foto)

Marie Carmen Koppel og Steen Rasmussen søndag aften i Vor Frue Kirke.

Søndag aften var der i Svendborg atter mulighed for en dejlig musikalsk oplevelse. Vor Frue Kirke lagde rum til en koncert med Marie Carmen Koppel, som for øjeblikket må regnes til en af landet bedste sangerinder.

Det er muligt, at nogle publikummer i det næsten fyldte rum blev en smule skuffede, fordi kombinationen kirke og Marie Carmen Koppel “lissom” lagde op til en orn’li’ gang gospel, men det var ikke det, der var aftenens program. Hovedvægten blev lagt på en række smukke, tænksomme kærlighedssange i et følt samarbejde med akkompagnatøren på keyboard, Steen Rasmussen.

Marie Carmen Koppel i Vor Frue Kirke.

Med en dejlig, rigtig langsom udgave af Simon og Garfunkel-nummeret “Bridge over Troubled Water” var stilen lagt, og publikum fik en perlerække af smukke, knap så kendte kærlighedssange – med enkelte hits ind imellem. Der var flest ballader, men også plads til et jazzet nummer som “It’s gonna be allright”, som tydeligt illustrerede Marie Carmen Koppels evner udi den mere rendyrkede jazz.

For os, hvis hjerte banker for jazzen, er det lidt svært at forstå, at Marie Carmen Koppel er så glad for Whitney Houston, men det er hun, og vi skulle da også ha’ et nummer fra hendes repertoire. Det var ikke det store, der skulle til for at få publikum til at synge kor på nummeret “To Night”, som jeg tvivler på, at mange kendte i forvejen, og havde hun ønsket det, havde det været nemt at få folk i salen til at synge meget mere. Der var da også en del, der sang med på omkvædet til det gamle Carole King-hit “You’ve Got a Friend”. da vi fik den i en særdeles kompetent udgave.

Marie Carmen Koppel har en fantastisk stemme. Repertoiret er meget sympatisk og en smule underspillet. Personligt kunne jeg godt ha’ tænkt mig nogle numre, hvor hun gav den fuld gas, måske lidt opera(“agtigt”), så vi kunne hører, hvor stor stemmen er.

Marie Carmen Koppels og Steen Rasmussens forsøg på at skabe en rar og afslappet stemning, var megt sympatisk, selv om der en enkelt gang gik lidt for meget Viktor Borge i den, men alt i alt: En rigtig go’ aften.