Magic Slim and The Teardrops i Borgerforeningen onsdag den 11. april.

Så emmede salen igen af ægte Chicago blues, da Magic Slim og hans drenge for anden gang gæstede Svenborg. Teardrops’ene startede med at give hver et nummer. Den karismatiske trommeslager lagde ud, så blid blues fra bassisten og til sidst den markante og sikre guitarist. Nu var det meget velspillende og -syngende orkester præsenteret.

Og så kom The Living Legend from Missisippi himself. Nærmest båret ind, sat så en stol og påmonteret en guitar af et hjælpende væsen.

Den store mester tog sig god tid, ville lige sikre sig, at hans publikum nu også kunne lide The Blues? Det kunne vi……, og så begyndte han at spille og synge “Just one more Time”, og ingen var i tvivl om, at vi oplevede noget ganske særligt. Han sad stor og mægtig på sin stol og sang sin sjæl ud med sine ni fingre og endnu færre tænder, og vi fornemmede, at livet ikke kun var levet på solsiden. “The sun is shining, but there is rain in my heart” gik rent ind.

Og så måtte man danse! Slim opfordrede, men det blev nu kun til tre danseglade, der hurtigt satte sig igen, mens vi andre nøjedes med at vippe med fødderne og kroppen i cafeopsætningen og forestille os, at vi var på en hed natklub i Chicago.

Efter “I want me an old woman, young women don’t understand a man” forberedte vi os så småt på en pause, men det blev der ikke noget af. Nu skulle der en ny guitarist på scenen. Og vores egen lokale Henning Kaae kom op og spillede med. Det gik vældigt, så hvorfor ikke fortsætte. Nalle kom op, og en stol mere kom ind. Og så sad der to gamle mænd på hver sin spisestuestol og sang den tunge blues. “Baby, what you want me to do” tog kegler, og Nalle og Henning belavede sig på at gå igen, men mesteren ville lige have en mere. Så de blev enige om “Since I met you”, men så var det også slut med de lokale.

Den oprindelige besætning spillede et par numre mere, koncerten var ved at være slut, og Teardrops ville lige runde af efter to timer uden pause, men Magig Slim var ikke sådan at få ud. Den 75-årige gamle legende gav lige “Can’t do it by myself”. Og så kunne Teardrops’ene runde af. Mesteren blev hjulpet ud, og selv om publikum stod op og råbte på ekstranummer, var det slut finale på en autentisk blues-oplevelse af de sjældne i Svendborg.