Den stille protest på Centrumplads vokser

Betina Urban, Carsten Bang og Rune Klan var på Centrumpladsen.

Der bliver flere og flere. Og der er nye mennesker hver gang. Lørdag var der over 9o svendborgensere, som gik en tur på Centrumplads i en stille protest mod den måde, sygemeldte borgere behandles på af kommunen. Det var fjerde lørdag i træk, folk var samlet for at kræve anstændighed – i alt har flere hundrede forskellige mennesker været forbi i løbet af den måneds tid, protesten har fundet sted.

Kun et stenkast væk – lige nede på Gerritsplads – var der denne solbeskinnede lørdag også en masse aktivitet. Det var LO Sydfyn, som var på gaden – sammen med folketingskandidater og andre repræsentanter for de røde partier. Men de holdt sig – på nær en enkelt – væk fra den halve times stilles protest på Centrumpladsen, en protest til støtte for nogle af byens mest udsatte borgere. Kun en enkelt byrådspolitiker har indtil nu deltaget i den stille protest, Enhedslistens Jesper Kiel Også denne lørdag deltog han – han tog en smule fri fra LO-arrrangementet på Gerritsplads og gik på Centrumpladsen.

Svendborgs eksempel med en stille protest for anstændighed er begyndt at smitte rundt omkring i landet. Flere steder er der nu planer om lignende manifestationer. Første sted, hvor planen er blevet realiseret, er i Silkeborg. Fredag mødtes 15 mennesker i en stille protest foran Jobcentret. Det vil de fortsætte med hver fredag.

To kendte standup-komikere var med på Centrumplads i dag, Carsten Bang og Rune Klan. Det vil sige, det var nu egentlig Betina Urban, der var der sammen med sin mand Carsten Bang. De bor i Svendborg. Betina Urban har selv været i en årelang kamp med systemet og er nu på en midlertidig førtidspension.

”Det er helt fint med kravet om anstændighed. Det er værd at støtte”, sagde Carsten Bang til netavisen. Han ville dog godt lige understrege, at hans gode ven Rune Klan sådan set bare lige kom forbi – uden at ane, hvad det var, han blev en del af. ”Selv om jeg da er sikker på, at han også kan gå ind for at kræve anstændighed”, tilføjede han.

Den stille protest gentages på lørdag på Centrumplads fra kl. 11.30 til 12.