Arno Kruse.

Arno Kruse.

Af Arno Kruse

KOMMUNALVALG/13: Når en betroet socialdemokrat er af den opfattelse, at borgmester Curt Sørensen ikke bærer ansvaret for den behandling, som Jobcenter Svendborg giver de langtidssyge mennesker (læs her: http://www.svendborgsnetavis.dk/ja-sa-hr-borgmester/), så er jeg helt overbevist om, at den betroede socialdemokrat selv tror på det, han siger.

Og jeg er også overbevist om, at borgmester Curt Sørensen tror på, at han ikke bærer ansvaret.

Og jeg tror også på, at Venstres Lars Erik Hornemann sammen med SF’s Bruno Hansen er af den opfattelse, at de heller ikke bærer noget ansvar for den behandling, som Jobcenter Svendborg giver de langtidssyge mennesker.

Og jeg er også overbevist om, at Arbejdsmarkedsudvalgets medlemmer, som udover formanden Grete Schødts består af socialdemokrater, venstrefolk og en enlig SF’er, heller ikke mener at bære et ansvar.

Forklaringen på denne flugt fra ansvaret skal findes hos embedsmændene, som ganske tydeligt har fortalt politikerne, at de stramninger, som Jobcentret i Svendborg har gennemført, skyldes ændringer i Ankestyrelsens praksis, som blandt andet gør det vanskeligere at få tilkendt førtidspension og vanskeligere at få forlænget sygedagpengeperioden.

Der er bare den ulempe ved embedsmændenes forklaring, at den er urigtig, men dette evner/ønsker hverken Curt Sørensen, Lars Erik Hornemann, Bruno Hansen eller Grete Schødts at gøre noget ved, og derfor tilpasser de budgettet til de forudsætninger, som embedsmændene har fortalt dem var gældende ret.

Og når budgettet er vedtaget på disse præmisser, har Jobcentret i Svendborg reelt fået grønt lys af Curt Sørensen, Lars Erik Hornemann, Bruno Hansen og Grethe Schødts til at fortsætte med at behandle de langtidssyge mennesker på den uanstændige måde, som der demonstreres imod hver lørdag på Anstændighedens Plads i Svendborg.

I øvrigt er det slet ikke muligt for en borgmester eller et hvilket som helst andet byrådsmedlem, der har stemt ja til budgettet, at løbe fra ansvaret, men det har borgmesteren nok glemt at fortælle den betroede socialdemokrat.

(Arno Kruse, Longelse Sand, Langeland, er folkepensionist. Han er tidl. medlem af kommunalbestyrelsen i Rudkøbing for Arno Kruses Liste. I dag er han medlem af Enhedslisten).