Over 100 svendborgensere krævede anstændighed

Fem medarbejdere i 3F deltog. Socialrådgiver Anette Bruun og (fra venstre) fire faglige sekretærer, Flemming Madsen, Steen Jespersen, Jørgen Jørgensen og Sten Lolk Larsen.

Det var femte lørdag i træk, at svendborgensere samledes på Centrumplads kl. 11.30 for at kræve anstændighed i den måde, kommunen behandler syge borgere. Over 100 deltog denne gang – flere end tidligere. Og nok så interessant, så deltog denne gang to medlemmer af det byråd, som er ansvarlig for kommunens linje overfor sygemeldte borgere. Det var Tina Petersen, Dansk Folkeparti, og Flemming Madsen fra det regerende Socialdemokrati.

Det kommunale Jobcenter, kommunens Pensionsudvalg og kommunens fleksjobudvalg er blevet skarpt forsvaret af både den socialdemokratiske borgmester Curt Sørensen og den socialdemokratiske formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Grete Schødts. Og de fire foregående lørdage har der da også kun været et enkelt byrådsmedlem, der dukkede op og deltog i den stille protest, Enhedslistens Jesper Kiel.

Men denne lørdag deltog altså to andre byrådsmedlemmer. Den stærke socialdemokratiske politiker, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, og tidligere borgmesterkandidat, Flemming Madsen deltog – sammen med en række medarbejdere fra fagforeningen 3F, hvor han til daglig er faglig sekretær. Hans deltagelse kan kun ses som en markering af, at der i den socialdemokratiske byrådsgruppe er uenighed om den hårde linje – Svendborg har f.eks. halveret antallet af nye førtidspensioner fra 2009 til 2010. Socialdemokraterne fik magten 1. januar 2010. Flemming Madsen ville selv ikke sige meget om sin deltagelse i den halve times stille protest for anstændighed.

”Det er en stille demonstration. Så det har jeg sørme ikke nogen kommentar til”, siger han til netavisen.

”Men du deltog jo?”

”Ja, det så du jo selv”, siger Flemming Madsen.

Tina Petersen, Dansk Folkeparti, som ikke kun er byrådsmedlem, men også folketingsmedlem, ville gerne sige mere om sin deltagelse i den halve times protest.

”Jeg deltog, fordi det er en sag, der interesserer mig meget. Jeg har modtaget så mange af den slags sager fra Svendborg i de sidste halvandet år. Det tager bare til og til. Og jeg og andre ser med en vis undren på, hvad det er, der foregår i Svendborg, som trækker sagerne helt til grænsen. Det er deres ret ifølge lovgivningen. Men det er ikke menneskeligt”, siger Tina Petersen.

Eksemplet fra Svendborg med en halv times stille protest hver lørdag er ved at sprede sig ud over landet. I Silkeborg har der været protester de seneste to fredag. Og lignende initiativer er ved at komme i stand i bl.a. Aalborg og Ikast-Brande.

Tina Petersen, DF, (t.v.) fik bl.a. en snak med Maria Bolvinkel, som nu på femte år venter på en afklaring på Jobcentret.