S-formand Torben Jensen får tørt på i klummen af Willliam Fibæk Mikkelsen.

William Fibæk Mikkelsen.

Selv om vi nu skriver 2012, lykkedes det ikke for Svendborg Kommune at komme ud af Anders Fogh Rasmussens årti. Årtiet, der skabte Liberal Alliance (*læs nederst) ændrede danskernes værdi- og moralbegreber i en sådan grad, at den nuværende regering i høj grad minder om VK-regeringen i 2001.

Forud for valget i 2001 havde højrefløjen store forventninger til en valgsejr. VK havde lovet vælgerne en ny politik. VK indfriede sine valgløfter i en sådan grad, at valget i 2011 var tæt på at give genvalg.

Sammenligningen ligger i det, der gik forud for valget i 2011. Vælgerne havde store forhåbninger til en forandring af samfundet – altså væk fra VKO’s værdier og moralbegreber. Prognoserne viste på et tidspunkt 96-97 mandater til venstrefløjen og de Radikale. Alligevel blev valget en gyser. Noget var gået galt undervejs.

Forud var der et kommunalvalg, som resulterede i en række røde kommuner. Optimismen var stor i befolkningen, men netop i en række socialdemokratiske kommuner havde arbejdernes parti valgt en hård kurs overfor deres svageste borgere. En kurs, der støttes af et andet arbejderparti, SF.

Svendborg Kommune har indtaget en særligt nidkær og borgerfjendsk holdning til protesterne mod jobcentret. Når borgere protesterer i Svendborg, så er det af en eller anden grund et udtryk for, at borgerne er udenfor pædagogisk og politisk rækkevidde. Det kunne aldrig falde den socialdemokratiske ledelse og deres støtteparti SF ind, at der måske var noget galt med den kommunale forvaltning.

I modsætning til de røde politikere, dog med undtagelse af Gonzalo Carrillo, der har afløst Jesper Kiel i byrådet, så har oppositionens leder, Lars Erik Hornemann, vist menneskelighed og forståelse for, at der er noget, der kan gøres anderledes og bedre. Det er meget sympatisk, men heller ikke højrefløjen i byrådet har vist vilje til at forandre de overgreb, der sker mod syge og nedslidte borgere. Der er heller ikke hjælp at hente derfra.

Det er i virkeligheden Curt Sørensens uheld. Han må tage skraldet for den politik, 28 af byrådets 29 politikere er enige i. Forholdene for syge og nedslidte borgere har ikke ændret sig, siden protesterne blev indledt i marts 2011.

Curt Sørensens bagland i Socialdemokraterne er godt nok i oprør, men der er igen modkandidat til borgmesterkæden, så derfor blev Curt Sørensen genvalgt som socialdemokraternes borgmesterkandidat. Hos støttepartiet SF synes der heller ikke at være optræk til forandringer, så borgerne ved altså, hvad de kan forvente fra den kant. Med mindre det borgerlige Svendborg er blevet fascineret af S og SF’s højreorienterede kurs, så styrer de to partier direkte mod afgrunden.

Borgerlig politik skal nu engang føres af borgerlige politikere, så mange vælgere vil naturligvis foretrække en menneskelig Lars Erik Hornemann som borgmester, frem for en arrogant Curt Sørensen. Curt Sørensen kan takke partiforeningens formand, Torben Jensen, for det forudsigelige valgnederlag. Kun få socialdemokrater har haft modet til at tale ham imod i de nærmest utålelige angreb, Torben Jensen har rettet mod Syg i Svendborg og ikke mindst de sygdomsramte, der er tvangsunderlagt byrådets politiske praksis. De socialdemokratiske angreb har også været rettet mod netavisen og Fyns Amts Avis. Velkommen til Svendborg og velkommen til DDR.

Grethe Schødts, og med hende flere socialdemokrater, har givet udtryk for, at loven ikke efterlader kommunen andre muligheder. Det er ganske enkelt usandt. Det ved Grete Schødts, Curt Sørensen, Hanne Klit og Torben Jensen, og det ved Lars Erik Hornemann. Som venstreorienteret vælger må jeg til min egen store forundring, udtrykke respekt for venstremanden Lars Erik Hornemann.

Min stemme får Lars Erik Hornemann ikke, men han har min respekt. Vi har det til fælles, at vi begge er Venstre ……. orienterede.

Socialdemokraterne og SF kan forvente modstand fra mange sider. Deres naturlige støtter vil ikke længere være så naturlige. Valgløfter fra den kant synes ikke længere troværdige. Til gengæld kan vi forvente, at højrefløjens valgløfter holder. Der bliver ingen hjælp at hente derfra. Syge og nedslidte borgere må lære at klare sig/os selv, sammen med borgerinitiativet SiS.

Velkommen til kampen om 29 pladser i Svendborg byråd og dermed kampen om syge og nedslidte borgeres ret til et anstændigt og værdigt liv.

(* og dermed indbegrebet af lovløs AP Møller og Saxo Bank finansieret egoisme.)

William Fibæk Mikkelsen kalder sig Frivillig i Samfundets Tjeneste, han er underviser i fagbevægelsen og en af stifterne af Syg i Svendborg.