Torben Thillemann Jakobsen.

Torben Thillemann Jakobsen.

Af Torben Thillemann Jakobsen, Venstre 

KOMMUNALVALG/13: Flere private arbejdspladser i Svendborg kommune. Ja tak!

Valget til kommunalbestyrelsen den 19. november er et valg mellem at lade stå til, eller at Svendborg kommune skal have et flertal, som sætter flere private arbejdspladser i højsædet. For uden private arbejdspladser er der ikke penge til at sikre den velfærd, som vi alle ønsker.

Hvad kan kommunen så gøre for at hjælpe?

Kommunen kan bl.a. forbedre dialogen med de virksomheder, der er i kommunen nu. Opsøge nye virksomheder, som kunne tænkes at flytte til kommunen.

Kommunen skal tilbyde en startpakke til iværksættere og hjælpe dem igennem bureaukratiet. Der skal være max. seks måneders sagsbehandlingstid til de borgere, som ønsker at udvide deres produktion af fødevarer. Der skal bruges den nyeste viden og faktuelle oplysninger i behandlingen af ansøgningen.

Hvis en virksomhed f.eks. får et nej af kommunen til udvidelse, skal kommunen komme med et forslag til, hvordan virksomheden kan få et ja, næste gang den søger.

En moderne virksomhed i dag har brug for at kunne komme i kontakt med omverdenen. Men mange oplever, at internettet ikke er godt nok, hvilket kommunen skal gøre noget ved. Kommunen skal samarbejde med netudbyderne, så hastighed og sendesignal bliver stabilt. Det vil endvidere hjælpe alle dem, der bor i landområderne.

Svendborg kommune skal i 2016 være blandt de 20 mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark, hvilket ville medvirke til, at kommunen ikke ligger og figurerer nederst på Dansk Industris liste.

(Torben Thillemann Jakobsen er byrådskandidat for Venstre i Svendborg).