David Bernicken bliver ny Svendborg-redaktør.

Nu rykker flere journalistiske arbejdspladser væk fra Svendborg og ind til Odense. Hjertet i avisproduktion – redaktionssekretariatet – blev allerede reduceret drastisk på Fyns Amts Avis (FAA), da den mere eller mindre fusionerede med Fyens Stiftstidende 1. marts 2010. Opgaverne blev overtaget af Odense. Nu rykker resten af redaktionssekretariatet væk fra Svendborg – og ind til Odense til et fælles redaktionssekretariat for de to aviser under Fynske Medier.

Fyns Amts Avis’ vigtigste lokalredaktør – Svendborg-redaktør Rikke Bekker – rykker også ind til Odense. Efter kun godt et år som leder af avisens største lokalredaktion skal Rikke Bekker – i hvert fald det næste års tid – arbejde med at forny og relancere de to dagblades forskellige weekend-tillæg. Rikke Bekker tiltrådte som redaktør 1. september 2010.

OPLAGET HOLDER

Amtsavisen fik ny chefredaktør få måneder senere. 1. februar 2011 tiltrådte Troels Mylenberg som chefredaktør. I månederne efter fortsatte avisens oplag med at rasle tilbage – i endnu højere grad end oplaget for Fyens Stiftstidende og de fleste andre danske dagblade. Men bemærkelsesværdigt er det lykkedes Fyns Amts Avis at bryde tilbagegangen. De seneste par måneder har avisen stabiliseret oplaget – oven i købet med en tendens til svag fremgang. Mens avisen inde i Odense fortsætter med at rasle tilbage. Som de fleste andre danske dagblade i øvrigt.

Om baggrunden for at nedlægge redaktionssekretariatet i Sct. Nicolai Gade i Svendborg og flytte medarbejderne ind på Banegårdpladsen i Odense forklarer Troels Mylenberg:

”Vi samler kræfterne i et fælles sekretariat i stedet for at have et lille sekretariat i Svendborg, der kun laver dele af avisen. Det gør vi for at styrke begge avisers selvstændighed og for FAA’s vedkommende for at kunne bruge endnu flere kræfter på at lave en særlig sydfynsk avis, der ikke bare er sig selv, men også udstråler mere egen identitet grafisk. Der hjælper det at være tættere på grafikere og i det hele taget have et stærkere fagligt miljø omkring avisproduktionen. Som det er nu, sidder der meget ofte to redsek’er (redaktionssekretærer – red.) alene på vagt, som ikke har hverken skrivende eller redigerende kolleger at sparre med”.

RYKKER REDAKTIONELT TÆTTERE SAMMEN

Og Troels Mylenberg fortsætter:

“I det hele taget rykker vi redaktionelt tættere sammen på de to aviser. Redaktionsledelserne vil i højere grad være fælles, og vi styrker samarbejdet mellem lokalredaktionerne hele vejen rundt på Fyn og øerne. Ikke for at spare, men for at bruge kræfterne bedre og mere journalistisk. De gode idéer skal flyde lettere og friere gennem husene, og stoffet skal flyde frit. Forleden så vi et første rigtig godt eksempel på den nye stil, da samfundsredaktionen med udgangspunkt her i Svendborg lavede historien om mulig privat finansiering af letbane i forbindelse med OUH, som blev versioneret forskelligt i de to aviser. Et klart bevis på, hvordan vi kan frigøre flere kræfter til bedre og dybere journalistik”.

NY SVENDBORG-REDAKTØR

Troels Mylenberg forklarer, hvorfor Svendborg-redaktør Rikke Bekker rykker til Odense:

”Når Rikke flyttes i 12 måneder, er det også i den ånd, at vi skal være mere fælles. Vi har nogle weekendtillæg, som skal fornys og relanceres, og det sætter vi hende i spidsen for. Det sker blandt andet for at sikre et blik for det sydfynske også i dette stof, som leveres til begge aviser”.

Den nuværende souschef på Svendborg-redaktionen, David Bernicken, konstitueres som Svendborg-redaktør, mens journalist på Svendborg-redaktionen, Ole Grube, bliver souschef.

Mens journalistiske stillinger rykker den ene vej, er andre stillinger i Fynske Medier rykket den anden vej. Seks medarbejdere er overflyttet fra Odense til Svendborg, hvor koncernen nu har samlet Fynske Mediers kundeservice.