Svendborg Teater viste i onsdag aften ABBAs jubilæumskoncert The Visitors. Den spiller også torsdag og fredag. Forestillingen starter i lufthavnen, hvor de rejsende bliver hjulpet om bord på flyet af to stewardesser. Da alle er på deres pladser, begynder solisterne at træde i karakter til Andersson og Ulvaeus dejlige musik. Vi møder ægteparret, der har en krise. Soldaten på vej hjem fra krigen i det fjerne. Moderen, der havde så store forhåbninger for datteren. Den unge forskræmte pige, der modtager verden gennem musikken i ørebøfferne og mange flere. Der er faktisk 20 passagerer om bord på Eagle Airlines EA2011 til et ukendt sted i otte timer og 14 minutter nytårsaften.

The Visitors er det sidste album, ABBA indspillede for præcis 30 år siden – oktober 1981! Musikken bevæger sig væk fra den lette pop, og teksterne handler om de dybere og mørke dele af tilværelsen. Måske på grund af sangernes indbyrdes skilsmisser. Albummet blev aldrig så populært som de tidligere, men fik fremragende anmeldelser.

Det kan så være, salgstallene går op efter denne forestilling. Den bliver i hvert fald fremført fantastisk veloplagt, rørende og professionelt af de medvirkende.

Forestillingen starter lidt stille, men vokser sig større og større. Musikken og sangerne bliver mere og mere medrivende, og kulminerer i en storslået nytårsfest – nu med dans lige før pausen.

Efter pausen går de lige på med SOS, og publikum klapper i takt. og det fortsætter med at stige til den forrygende finale, hvor nogle af highligt’ene bliver gentaget. Ja, og så finder man også ud af, at det ikke er en båndoptager, der spiller musikken. Nej, der sidder rigtig levende musikere og spiller – bag scenen.

Der er ikke kun musik fra The Visitors, men også ældre kendte numre som f.eks. Dancing Queen og tre helt nye.

Trine Jepsen, Lisa Romee og Birgitte Frieboe skal fremhæves for deres solosange, og Teit Samsø for sin dans.

Idemanden bag det hele, manden, som også solgte programmer ved forestillingen i aftes, er kaptajnen på flyet, Michael Bentholm.