Netavisen – velorienteret og kritisk. Støt den!

William Fibæk Mikkelsen (t.v.) og Tom Skovløkke Jørgensen.

Af Tom Skovløkke Jørgensen og William Fibæk Mikkelsen

I 2010 skete der noget i mediebilledet i Svendborg. Eneretten til nyhedsformidlingen blev brudt. Det betød, at helt andre virkeligheder så dagens lys. Svendborgs NetAvis satte ord og billede på en række menneskers oplevelse af det lokale politiske system.

Som det velorienterede medie, netavisen er, blev der ikke lagt skjul på, at nogle af årsagerne kan tilskrives nationale politiske forhold. Men det menneskelige ansigt fik med ét et helt andet lokalt udtryk.

Lokalpolitikerne fik nu et kritisk medie at forholde sig til. Det kan måske af nogen opfattes en smule utrygt, for nu fik borgerne en ny mulighed for at tage stilling til deres lokale politikeres politik. Det er her, en kritisk presse gør en afgørende demokratisk forskel.

Svendborgs NetAvis går ikke efter højre- eller venstrefløj. Svendborgs NetAvis vil fortælle menneskers historier; både de, der varmer om hjertet, og de, der får os til at undres eller blive rasende.

Politikerne skal have ros og ris efter fortjeneste, og ikke efter højre- eller venstrefløjskriterier.

Svendborgs NetAvis går helt ud til kanten, for hvordan skulle vi ellers få øje på de mennesker, der er kommet et skridt længere?

Svendborgs NetAvis skriver om kulturen, f.eks. i byens nye borgerforening, så de, der ikke var med, får et indtryk af stemningen. Men netavisen vil meget mere, og meget mere forudsætter penge.

Vi er siden marts 2010 blevet velorienteret om det politiske liv i Svendborg. Vi, der skriver denne klumme, har svært ved at forestille os et Svendborg uden netavisen. Vi vil ærgre os gule og blå og røde og grønne over fraværet af dette medie, ikke bare her i valgåret, men også til næste byrådsvalg.

Vi appellerer derfor indtrængende til jer, der ønsker demokratisk debat og en fri og uafhængig presse:

Støt netavisen – det kan du gøre på flere måder:

1. Anbefal Svendborgs NetAvis i dit netværk.

2. Send en opfordring til alle dine Facebook-venner om at læse Svendborgs NetAvis og om at melde sig ind i netavisens Facebook-gruppe.

3. Støt netavisen økonomisk ved at bruge “Doner”-knappen på siden,

4. Indsæt et beløb på netavisen konto i Danske Bank: 3224 – 0010755735.

(Tom Skovløkke Jørgensen, Svendborg, er pædagog. Willim Fibæk Mikkelsen, Svendborg, er underviser i fagforbundet 3F og Center for Voksenliv og Læring).