Der var en, der var to, der var tre, der var fire

Bo Hansen og Flemming Madsen, begge socialdemokratiske byrådsmedlemmer, var på Centrumplads lørdag.

For sjette lørdag i træk samledes omkring 100 mennesker på Centrumplads for – i en halv times stille protest – at kræve anstændighed af kommunen i forhold til borgere, der er sygemeldt og er kommet i klemme i systemet. Nye mennesker kommer til hver eneste lørdag.

Det startede med, at en enkelt byrådspolitiker deltog i protesten. Det var Jesper Kiel fra Enhedslisten. For en uge siden deltog to andre, Tina Petersen, Dansk Folkeparti, og Flemming Madsen, Socialdemokratiet. I protesten i dag – den sjette protest – deltog Flemming Madsen og Jesper Kiel igen. Men desuden dukkede nu en fjerde politiker op på Centrumpladsen, den socialdemokratiske byrådsmedlem Bo Hansen. Selv om Bo Hansen understregede, at han ikke deltog i den stille protest – så var han der altså og talte med mange af deltagerne. “Jeg vil gerne vise, at det er muligt at have empati, selv om man sidder bag tykke mure i byrådssalen”, sagde han.

Efter i starten helt at have ignoreret den stille protest har byrådets Arbejdsmarkedsudvalg nu planer om et møde, der skal skabe dialog med deltagerne i den stille protest. Det er Arbejdsmarkedsudvalget – med den socialdemokratiske formand Grete Schødts i spidsen – der er politisk ansvarlige for Jobcentret.

På lørdagens protest kom Sonja Thagaard Nielsen, Vester Skerninge, med en gave – til byens socialdemokratiske borgmester, Curt Sørensen, som altså bare ikke deltager i protesten for anstændighed. Den smukke gave – tre akvareller – blev overgivet til William Fibæk Mikkelsen, som er en af initiativtagerne bag den stille protest. Han vil ved en senere lejlighed overrække den til borgmesteren.